Ambasador Kraljevine Danske posetio Zrenjanin

0
141

U Kulturnom centru Zrenjanina počeo je Ciklus danskog filma, koji će trajati tokom marta, a tim povodom u gradskoj kuć upriličen je prijem za ambasadora Kraljevine Danske u Srbiji Andresa Huogarda.

U gradskoj kući zamenik gradonačelnika Zrenjanina Saša Santovac ugostio je predstavnike ambasade Danske u Srbiji na čelu sa ambasadorom Andresom Huogardom. Sastanku su prisustvovali i pomoćnik gradonačelnika Simo Salapura i direktor Kulturnog centra Zrenjanina Goran Marinković. Povod je bio početak Ciklusa danskog filma koji će u Kulturnom centru Zrenjanina trajati tokom marta meseca. Nakon sastanka ambasador Huogard rekao je da je zadovoljan napretkom koji primećuje u našem gradu i da svim privrednicima u svojoj zemlji Zrenjanin preporučuje kao odlično mesto za investiranje s obzirom na dobru lokaciju i odlično funkcionisanje industrijskih zona. On je takođe izrazio veliko zadovoljstvo što će zrenjaninci u narednom periodu imati priliku da se upoznaju sa kinematografijom Dankse.

Ambasador je komentarišući sličnosti između Danaca i Srba rekao da se kada dođe u Beograd oseća kao da je došao kući, kao i da je velika sličnost naših naroda dovela do toga da se u Dansku naseli nekoliko hiljada ljudi iz naše zemlje.

Zamenik gradonačelnika Saša Santovac je nakon sastanka rekao da se nada da će kompanije iz Danske naći razlog da invetiraju u Zrenjnaninu i da tu otvaraju ogranke svojih preduzeća, ali i da se nada da će privredna saradnja otvoriti vrata za saradnju i na drugim poljima.

Ciklus danskog filma u Kulturnom centru Zrenjanina trajaće do kraja marta, a Zrenjaninci će imati priliku da pogledaju filmove novije produkcije i dobitnike nekih od najprestižnijih danskih i međunarodnih filmskih nagrada.

U okviru Ciklusa danskog filma svake srede i četvrtka u Maloj sali od 20h prikazivaće se danski savremeni filmovi pa su tako Zrenjaninci u narednom periodu u prilici da pogledaju film „Da skratimo priču“ 11. i 12. marta, 18. i 19. marta film „Tiho srce“, a za kraj ciklusa 25. i 26. marta film „Šarmer“. Ulaz je besplatan.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here