U MZ „Dositej Obradović“ održana je akcija dobrovoljnog davanja krvi

0
117

U prostorijama mesne zajednice „Dositej Obradović“ održana je prva ovogodišnja akcija dobrovoljnog davanja krvi. Odazvao se veliki broj građana,a prisutan je bio i davalac iz Vranja, koji je krv dao 99 put.

U prostorijama mesne zajednice „Dositej Obradović“ po prvi put u ovoj godini naši humani sugrađani imali su priliku da dobrovoljno daju krv. Odziv je, kao i uvek kada se akcije organizuju u ovoj mesnoj zajednici, bio velik što je izazvalo veliko zadovoljstvo kod volontera ove mesne organizacije Crvenog krsta. I sa ove akcije je poslata poruka da je mnogo bolje da krv čeka pacijenta nego pacijent krv.

Među davaocima je bio i Zoran Đorđević iz Vranja koji je krv dao 99 put. Kako kaže na davalaštvo ga je nagnalo saznanje da njegova krv može nekome spasiti život.

Tokom marta planirane su još dve akcije dobrovoljnog davanja krvi. Najpre 12 marta na Tehničkom fakultetu „Mihajlo Pupin“, a potom 26. marta u sali za fizičko vaspitanje Zrenjaninske gimnazije. Obe akcije trajaće od 9 do 12 časova.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here