KCV hospitalizovao pet pacijenata obolelih od virusa korona

0
110

Pokrajinski sekretar za zdravstvo prof. dr Zoran Gojković izjavio je da je na Klinici za infektivne bolesti KCV hospitalizovano pet pacijenata obolelih od virusa korona, od kojih su tri pacijenta na respiratoru i u teškom opštem stanju, jedan u kritičnom, dok su dva pacijenta, koja su prva primljena u Klinički centar Vojvodine, sa značajnim poboljšanjem stanja.

On je najavio da će zdravstveni sistem Vojvodine i kontakti ljudi koji su u kućama, kojima je određena samoizlozacija ili mera karantina u narednom periodu funkcionisati na tri nivoa.

On je najavio i da će najveći broj lekara opšte prakse dati svoje privatne telefone kako bi, uz one telefonske linije koje dodatno budu obezbeđene u domovima zdravlja, imali direktan kontakt sa ljudima koji su u kućama.„Teške hronične i maligne bolesnike molimo da ostanu u kućama, za njih ćemo imati poseban tretman u narednim danima, jer su oni među najrizičnijim grupama. Zdravstveni sistem će im pomoći“, apelovao je sekretar Gojković. On je istakao da je Kikinda trenutno najveće žarište u Vojvodini.

On je rekao da je Pokrajinska vlada danas obezbedila 10 tona sredstava za dezinfekciju koja će najhitnije biti distribuirana zdravstvenim ustanovama.„Mere su pravovremene i svi se nadamo da ćemo imati pozitivan ishod, ali to će biti moguće samo u slučaju da ih se strogo pridržavamo“, izjavio je Gojković. On je pozvao volontere, dobrovoljce, nezaposlene lekare i lekare koji su u penziji da kontaktiraju s domovima zdravlja i bolnicama, kako bi se dobila ispomoć i od njih, prvenstveno za obavljanje posla u kol-centrima.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here