Sergej Trifunović o uvođenju vanrednog stanja zbog pojave korona virusa

0
270

“Trebalo je reagovati malo konkretnije i malo ranije”, rekao je predsednik Pokreta slobodnih građana Sergej Trifunović povodom mera Vlade Republike Srbije u vezi s korona virusom.

Predsednica Skupštine Maja Gojković u odgovoru grupi poslanika koji traže sazivanje sednice parlamenta na kojoj bi se potvrdila odluka o uvođenju vanrednog stanja, podsetila je da član 200 Ustava Srbije predviđa da kada Narodna skupština nije u mogućnosti da se sastane, mere kojima se odstupa od ljudskih i manjinskih prava može propisati Vlada, uredbom, uz supotpis predsednika Republike. Kako Pokret slobodnih građana ocenjuje dešavanja povodom proglašenja vanrednog stanja u zemlji?

Vlast u vanrednom stanju je najavila da se, posle konsultacija s kineskim stručnjacima, menja strategija borbe protiv virusa korona, tako što će biti testiran mnogo širi krug ljudi, uz pojačane mere karantina za one koje se utvrdi da su zaraženi, za šta su u slučaju potrebe opremljene i velike hale širom Srbije, kao provizorne bolnice.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here