Epidemiolog Predrag Kon: Registrovana 44 nova slučaja zaraze koronavirusom

0
143

Epidemiolog Predrag Kon saopštio je na konferenciji za novinare u Palati Srbija da su u poslednja 24 časa registrovana 44 nova slučaja zaraze koronavirusom i da su zabeležena još tri smrtna slučaja.

Od poslednjeg izveštaja do 15 časova testirani su uzorci 622 osobe, od kojih su 44 pozitivne, a 578 je negativno na novi koronavirus. U Srbiji je 785 lica zaraženo koronavirusom, hospitalizovano je ukupno 540 pacijenata, njih 62 je na respiratoru, a zabeležena su i 3 nova smrta slučaja. U nacionalnoj referentnoj laboratoriji Instituta Torlak testirane su ukupno 3.084 osobe koje su ispunjavale kriterijume definicije slučaja.

Kon je precizirao da konkretno u Beogradu čak 65 odsto pripada uzrastu od 25 do 55 godina, dok je približno 20 odsto u uzrastu preko 60 godina, uz napomenu da su u prvoj nedelji zaražavanja u Beogradu najviše obolevali oni u uzrastu od 55 do 60 godina.

Kada je o polnoj strukturi reč, Kon je naveo podatak da je do sada u našoj zemlji preminulo devet muškaraca i sedam žena, uz ocenu da nema drastične razlike u tome da li više oboljevaju muškarci ili žene.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here