U Srbiji je registrovano novih 160 lica zaraženih koronavirusom i 5 novih smrtnih slučajeva

0
125

Od poslednjeg izveštaja do 15 časova danas na koronavirus u Republici Srbiji testirani su uzorci 810 osoba od kojih je 160 pozitivno i 650 negativno na novi korona virus, a zabeleženo je i pet novih smrtnih slučajeva. U Srbiji je registrovano ukupno 1.060 potvrđenih slučajeva COVID 19, a ukupan broj umrlih popeo se na 28.

Od jučerašnjeg izveštaja do 15 časova danas testirani su uzorci 810 osoba od kojih je 160 pozitivno i 650 negativno na novi koronavirus, a zabeleženo je i 5 novih smrtnih slučajeva. Zamenica direktora Instituta za javno zdravlje Srbije “Dr Milan Jovanović Batut” Darija Kisić Tepavčević rekla je da će sutra dva krizna štaba proceniti potrebu novih mera prevencije širenja virusa, ali, kako kaže, ključ ostaje ponašanje građana. Kisić Tepavčević je navela da je, kada je reč o pet preminulih, reč o muškarcima, prosečne dobi 61,2 godine. Svi su imali pridružena stanja, koja su doprinela fatalnom ishodu, dodala je ona. Hospitalizovano je ukupno 648 pacijenata, a 72 su na respiratoru.

Kisić Tepavčević je poručila da nijedan grad u Srbiji neće biti pošteđen širenja zaraze novim koronavirusom ukoliko građani ne smanje cirkulaciju i komunikaciju. Ona je rekla i da su gradovi sa najvećim brojem zaraženih dobar pokazatelj gde bi trebalo povećati mere u sprečavanju širenja infekcije.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here