Predstavljamo vam volontere gradske organizacije Crvenog krsta

0
200

Oko 90 volontera Crvenog krsta svakodnevno se stara o tome da nam dani tokom pandemije lakše prođu. U narednim minutima predstavićemo vam volontere gradske organizacije i njihove aktivnosti.

Oko 90 volontera Crvenog krsta, u najvećem broju uzrasta od 20 do 25 godina, svakodnevno obavlja različite poslove kako bi olakšali život u vreme pandemije našim najstarijim sugrađanima. Koordinacija i upravljanje volonterima je veoma složen, zahtevan i izuzetno odgovoran posao, a zrenjaninski Crveni krst trudi se da redovno obnavlja svoju volontersku bazu, kao i da obučava nove volontere te da ih pripremi za situacije kao što je ova.

Pored onih koji su raspoređeni na terenu deo volontera svoj rad obavlja i u zgradi Crvenog krsta u Zrenjaninu pa tako na pozive upućene ovoj instituciji odgovara sedamnaestogodišnja Jovana veličković, koja je volonter Crvenog krsta već 4 godine.

U ovoj zgradi, u drugoj prostoriji Marijana Nikolić, koja ima 18 godina, a već 3 je volonter Crvenog krsta, i njene kolege pakuju pakete pomoći za najugroženije.

Luka Mandić ima 21 godinu i u Crvenom krstu zadužen je za oblast dobrovoljnog davalaštva krvi, koje ni u ovim danima nije zapostavljeno.

Van sedišta, na terenu, rade drugi volonteri. Dvadesettrogodišnji Nemanja Petković stara se o tome da se ispune svi nalozi koji volonterima stižu preko gradskog call centra.

Jedna od aktivnosti volontera Crvenog krsta je raspodela obroka korisnicima narodne kuhinje s obzirom da je njen rad obustavljen do daljeg.

Volonteri Crvenog krsta aktivni su i u sportskoj hali “Medison” gde rade na pakovanju paketa pomoći za penzionere sa primanjima ispod 30.000. dinara.

Volonteri su najvredniji ovih dana i zaslužuju sve naše pohvale i zahvalnost, a svako ko želi da se pridruži ovim mladim ljudima u njihovoj plemenitoj misiji za to se može prijaviti putem telefona dostupnih na sajtu i fejsbuk stranici Crvenog krsta Zrenjanin.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here