260 zaraženih i petoro preminulih u Srbiji u poslednja 24 časa

0
81

Još pet osoba preminulo je u poslednja 24 časa od koronavirusa, pa je tako ukupan broj preminulih u Srbiji do sada 130. Tokom poslednjeg dana testirane su 3.543 osobe od kojih je 260 bilo pozitino, rekao je na konferenciji za novinare ministar zdravlja Zlatibor Lončar.

Dva muškarca i tri žene preminuli su u poslednja 24 časa od koronavirusa. Ukupan broj preminulih u Srbiji od početka epidemije je 130. Tokom poslednjeg dana testirane su 3.543 osobe od kojih je 260 bilo pozitino, rekao je na konferenciji za novinare ministar zdravlja Zlatibor Lončar. Među pozitivnim na koronavirus je, kako je rekao Lončar, 656 zdravstvenih radnika, a 430 od njih imalo je takvu klničku sliku da im je bilo neophodno bolničko lečenje. Među zaraženima je i 489 korisnika domova za stare i 98 zaposlenih u njima.

Konferencije za novinare Kriznog štaba od danas su opet otvorene za novinare. Zbog dodatne zaštite i bezbednosti, napravljena je podela tako da će danas konferenciji moći da prisustvuju televizijski i agencijski novinari, a u sredu novinari portala i štampanih medija. Što se tiče događaja na otvorenom ovakva ograničenja, osim obevezne distance, ne postoje.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here