U Vojvodini 14 novoobolelih od koronavirusa

0
245

U prethodna 24 sata, na teritoriji Vojvodine testirano je 345 osoba, od toga je njih 14 pozitivno na virus kovid 19, što i dalje pokazuje da postoji linearan pad broja obolelih u pokrajini rekao je na konferenciji za novinare pokrajinski sekretar za zdravstvo Zoran Gojković.

Na konferenciji održanoj u zgradi Pokrajinske vlade u Novom Sadu pokrajinski sekretar Zoran Gojković izneo je najnovije informacije o broju testiranih, obolelih, umrlih i izlečenih od koronavirusa na teritoriji AP Vojvodine. Od početka epidemije do danas, u Vojvodini je testirana ukupno 5.581 osoba, a da od toga 562 uzorka bila su pozitivna. Preminulo je ukupno 17 pacijenata. U Kliničkom centru Vojvodine trenutno se leče 84 pacijenta kod kojih je dijagnostikovano prisustvo virusa kovid 19. U privremenoj izolacionoj bolnici na Novosadskom sajmu boravi 127 pacijenata, u Opštoj bolnici u Pančevu 137, a u rehabilitacionoj banji Junaković u Apatinu njih 40. U protekla 24 sata iz KCV otpušteno je 20 pacijenata, 35 iz privremene bolnice na Novosadskom sajmu, a sedam pacijenata iz Opšte bolnice u Pančevu. Ukupan broj otpuštenih od početka epidemije je 119.

Sekretar Gojković osvrnuo se i na ovogodišnji EXIT festival uz konstataciju da nije realno očekivati da će on ove godine biti održan u terminu koji je uobičajen.

Dr Vladimir Kljajić, rukovodilac privremene bolnice na Novosadskom sajmu, je na konferenciji govorio o tome da li je potrebno da zdravstveni radnici koji rade na sajmu budu u izolaciji nakon dolaska s posla.

Kada je reč o ustanovama socijalne zaštite  izuzev doma u Molu, koji je stavljen u karantin zbog jedne štićenice kod koje je potvrđeno prisustvo virusa kovid 19, drugih problema nema. Sve osobe koje su imale kontakt sa obolelom, testirane su i negativne su na virus kovid 19, rečeno je na konferenciji za medije u Pokrajinskoj vladi.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here