Aleksandar Vučić i ambasador SAD održali sastanak u Predsedništvu Srbije

0
123

Predsednik Srbije, Aleksandar Vučić, sastao se sa ambasadorom Sjedinjenih Američkih Država, Entonijem Godfrijem i tom prilikom razgovarao o sadašnjoj situaciji uzrokovanoj zarazom Kovid 19, koja je pogodila Srbiju i Ameriku.

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić sastao se sa ambasadorom Sjedinjenih Američkih Država, Entonijem Godfrijem i tom prilikom razgovarao o sadašnjoj situaciji uzrokovanoj zarazom Kovid 19, koja je pogodila Srbiju i Ameriku. Vučić je izrazio žaljenje zbog ljudskih žrtava u Americi i svih američkih državljana koji se bore sa bolesti Kovid 19. Međusobno su se podržali u zajedničkom cilju da se pandemija što brže i delotvornije suzbije i savlada u Srbiji i u Americi.

Razgovor je tekao u smeru suočavanja i rešavanja problema koji se odnose na suzbijanje pandemije i postizanja rezultata izlečenja građana obe države.

Predsednik Srbije je obavestio ambasadora Godfrija o planovima i paketima mera koji se odnose na oporavak ekonomije Republike Srbije pošto je izvesno da je ekonomija pretrpela veliku štetu. Aleksandar Vučić je istakao da Srbija računa na pomoć američkih kompanija koje su uveliko aktivne i privređuju na srpskom tržištu i dodao je da se nada da će Srbija i dalje primati i imati investicije iz Sjedinjenih Američkih Država, kao znak ozbiljne saradnje ove dve prijateljske države.

Entoni Godfri se osvrnuo na prethodnu posetu Americi, koju je Vučić obavio u martu ove godine i dao svoj zaključak na sastanku, da ekonomska delovanja moraju i dalje da jačaju i da odnos naše države i Sjedinjenih Američkih Država ima veliki značaj kroz celokupnu sadašnju situaciju.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here