Registrovano još 285 slučajeva virusa korona, preminulo je još šest osoba

0
105

U poslednja 24 sata u Srbiji je registrovano još 285 slučajeva virusa korona, preminulo je još šest osoba, saopštio je pokrajinski sekretar za zdravstvo Zoran Gojković.

U poslednja 24 sata u Srbiji je registrovano još 285 slučajeva virusa korona, preminulo je još šest osoba, saopštio je pokrajinski sekretar za zdravstvo Zoran Gojković na današnjoj konferenciji za novinare u Palati Srbija. Gojković je pored podataka o testiranim, novoobolelim i preminulim osobama prema poslednjem preseku, u poslednja 24 sata,  izneo odluku Vlade Srbije o zabrani kretanja tokom narednih dana vikenda i prvomajskih praznika.

Na konferenciji je govorio i imunolog Srđa Janković, koji je podsetio da su sve mere i saveti od strane medicinske struke jedinstveni po pitanju očuvanja zdravlja građana Srbije.

Direktor Infektivne klinike Kliničkog centra Srbije Goran Stevanović izneo je podatak da je od ukupno testiranih 1.843 Beograđana, u poslednjih 24 sata, na koronavirus pozitivno njih 90, što je najveći broj i lagani rast u odnosu na prethodnih nekoliko dana. On je, međutim, istakao da to još nije zabrinjavajuće jer je u okviru onog što je poželjno, odnosno manje je od pet odsto pozitivnih uzoraka testiranih.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here