Vučić se zahvalio Norveškoj i EU na donaciji medicinske opreme

0
110

Predsednik Srbije, Aleksandar Vučić, posetio je magacin medicinske opreme u Krnješevcima gde je obavljena primopredaja medicinske opreme za borbu protiv COVID-19, koju Srbiji doniraju Kraljevina Norveška i EU. Posetu su uveličali i šef delegacije Evropske Unije i ambasador Norveške.

Predsednik Srbije, Aleksandar Vučić, posetio je magacin medicinske opreme u Krnješevcima gde je obavljena primopredaja medicinske opreme za borbu protiv COVID-19 koju Srbiji doniraju Kraljevina Norveška i EU. Posetu su uveličali i Sem Fabrici, šef delegacije Evropske Unije, kao i Jern Eugen Jelstad, ambasador Norveške. Vučić  se zahvalio na pruženoj pomoći Kraljevine Norveške i Evropske Unije.

Predsednik Vučić je rekao od kakvog je značaja celokupna medicinska oprema koja je dopremljena u Srbiju, a naglasio je da će svaki grad u Srbiji  biti obezbeđen  medicinskom opremom i da će nivo zaštite i zdravstvene nege dostići visok nivo u budućnosti.

Tokom posete Krnješevcima, izjavu su dali i šef delegacije Evropske Unije i ambasador Norveške. Norveška je na početku širenja epidemije pomogla Srbiji donacijom od pet miliona evra i sav novac je uložen u naprednu medicinsku opremu. Ova kriza se mora pobediti, a Norveška ima veliki kapacitet da brzo reaguje na probleme i nepogode pa je ovo bila brza odluka da se Srbiji pomogne u cilju savladavanja zarazne bolesti Covid 19. Sem Fabrici je izjavio da je Evropska Unija uz Srbiju od samog početka ove zdravstvene situacije i da će Unija nastaviti da pomaže Srbiji kao što je to i do sada činila.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here