Gradska vlast i Vodovod reagovali na prilog televizije KTV

0
312

Nakon emitovanja priloga na KTV televiziji o slabom pritisku vode u mreži u Melencima oglasilo se i JKP “Vodovod i kanalizacija” koje je najavilo početak bušenja novog bunara nakon prvomajskih praznika. Međutim, ovim radovima “Vodovod” najavljuje rešavanje dvomesečnog problema sela dok meštani tvrde da problem traje već 2 godine. Pored toga, bušenje bunara rešiće problem sa pritiskom, ali ostaće nerešena pitanja zdrave pijaće vode i kanalizacije u polovini domaćinstava u selu.

Meštani Melenaca već 2 godine imaju problem sa pritiskom vode u mreži što im svakodnevno stvara probleme prilikom održavanja lične higijene ili kuvanja. Na poziv meštana ovog sela pre nekoliko dana otišli smo tamo i uverili se da je to istina. Pritisak je izuzetno slab i nedovoljan za normalnu upotrebu vode u domaćinstvu. Tokom te posete čuli smo da je pritisak slab već 2 godine i da je utvrđeno da je problem izvorište te da je potrebno bušenje novih bunara, ali smo saznali i da se to ne sprovodi u delo. Na kraju našeg priloga zapitali smo se da li će jedno od osnovnih ljudskih prava – pravo na vodu, biti obezbeđeno stanovnicima Melenaca, čudnim čudom, tokom predizborne kampanje. Izgleda da smo i ovog puta bili u pravu jer je ubrzo posle emitovanja našeg priloga stiglo saopštenje JKP “Vodovod i kanalizacija” u kom se navodi da će nakon prvomajskih praznika početi radovi na bušenju bunara u Melencima. Ono što je čudno u saopštenju je to da se navodi da je do problema kada je pritisak u mreži u pitanju došlo marta ove godine dok stanovnici Melenaca tvrde da problem sa pritiskom traje već dve godine.

Saopštenje vam prenosimo u celosti:

Nakon prvomajskih praznika počinju radovi na bušenju bunara u Melencima, čijim će se završetkom obezbediti dovoljna količina vode potrebna za nesmetano vodosnabdevanje ovog naseljenog mesta i biti rešen dvomesečni problem meštana sa slabijim pritiskom vode u mreži. U martu mesecu ove godine pojavili su se problemi sa slabijim pritiskom vode u mreži u naseljenom mestu Melenci, i nakon obraćanja Saveta MZ „Melenci“ našem preduzeću preduzete su radnje na pronalaženju trajnog rešenja za otklanjanje ovog problema. Izvršena je reparacija jednog od šest postojećih bunara na izvorištu u Melencima i postavljene nove pumpe, a paralelno su vršena ispitivanja izdašnosti bunara. Utvrđeno je da postojeći bunari nemaju izdašnost, odnosno da nemaju mogućnost da obezbede potrebne količine vode za snabdevanje Melenaca, pa je odlučeno da se vrši bušenje novog bunara. Sve procedure su završene i nakon prvomajskih praznika počinju radovi na bušenju bunara u Melencima, čijim će se završetkom obezbediti dodatnih 10 litara vode u sekundi, a samim tim i dovoljna količina vode potrebna za nesmetano vodosnabdevanje ovog naseljenog mesta. Apelujemo na meštane Melenaca da do momenta završetka radova i puštanja bunara u rad racionalno troše vodu kako bi ista bila dostupna, u potrebnim količina za osnovne potrebe i sprovođenje mera na sprečavanju širenja korona virusa, svim meštanima.

Naš prilog je urodio plodom i staniovnicima Melenaca će, bar se nadamo, biti rešen problem pritiska vode u mreži, sem ako izbori ne budu završeni pre tih radova. U tom slučaju pritisak će verovatno morati da sačeka naredne izbore, kao što će te naredne izbore morati, izgleda, da sačeka i zdrava pijaća voda i kanalizacija u ovom naseljenom mestu pošto se ni jedno ni drugo ne pominje u saopštenju “Vodovoda”.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here