Dušan Džakić o uticaju rijaliti sadržaja na omladinu u Srbiji

0
669

Brojne peticije se potpisuju i čuje se negodovanje građana kada su u pitanju sadržaji rijaliti programa na domaćim kanalima. Proslavljeni MMA borac, Dušan Džakić je dao svoje mišljenje o rijaliti sadržajima i njihovim uticajima na omladinu u Srbiji.

Opšti je utisak da je život običnog čoveka postao jedna vrsta rijalitija. Čak ni pandemija Covid-19 nije zaustavila emitovanje rijaliti programa. Oni postižu rekorde gledanosti i pune naslovne strane tabloida. Učesnici rijalitija brzo postaju uzori mladim ljudima. Dušan Džakić je proslavljeni MMA borac i omladina prati njegove rezultate u sportu pa smo ga pitali kako mlade zaštititi od lošeg uticaja rijaliti programa i vratiti ih pravim vrednostima.

Mnogi roditelji u našoj zemlji provode mnogo vremena van kuće kako bi zaradili za osnovne namirnice i kako bi deci obezbedili budućnost i sigurnost. Ovakav način života dovodi do manjka kontrole šta deca gledaju dok su kod kuće, a dok su roditelji na radnom mestu. Dušan Džakić je rekao ko bi sve morao da se bavi ovim problemom, kako bi se deca usmerila ka dobrom uzoru, a ne ka lošem.

Sigurno je da su deca, tinejdžeri i omladina najugroženije grupe stanovništva u Srbiji kada se razmišlja i razgovara o ovoj temi. Sa jedne strane je prisutna nedovoljna kontrola od strane roditelja, dok je sa druge strane kriva i vlast. Nedovoljna je odgovornost institucije koja bi trebalo da reguliše šta se i kada prikazuje na televiziji.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here