Ponovo uspostavljene međugradske saobraćajne linije u Srbiji

0
114

Ministarka saobraćaja Zorana Mihajlović je povodom ponovnog uspostavljanja međugradskog saobraćaja u Srbiji obišla auto-bazu Saobraćajnog preduzeća Lasta u Beogradu. Mihajlović je izjavila da će kroz nekoliko dana međugradske linije u Srbiji saobraćati u punom kapacitetu.

Ministarka saobraćaja Zorana Mihajlović je povodom ponovnog uspostavljanja međugradskog saobraćaja u Srbiji obišla auto-bazu Saobraćajnog preduzeća Lasta u Beogradu. Mihajlović je izjavila da će kroz nekoliko dana međugradske linije saobraćati u punom kapacitetu i da će na putevima Srbije biti 3500 autobusa na teritoriji cele zemlje. Sa radom je od danas ponovo krenuo i železnički prevoz pa su od danas 73 voza na prugama u regionu, a za dve sedmice će ih biti još više. Prvi voz koji je ponovo krenuo sa radom je voz na liniji Beograd – Niš.

Potpredsednica Vlade je naglasila da putnici koji žele da koriste usluge prevoza autobuskih i železničkih linija, moraju da koriste zaštitne maske i rukavice, a u suprotnom neće moći da koriste prevoz.

Kada je u pitanju avio-prevoz, Srbija je spremna da pokrene ponovo sve što se tiče ove vrste prevoza, ali trenutno nijedna avio-linija u Evropi ne vrši prevoz. Korisnici avio-prevoza će morati da imaju uverenje o negativnom rezultatu na korona virus, a svi ostali neophodni uslovi će se odvijati na celokupnom evropskom nivou.

Polako ali sigurno se uspostavlja redovan tok saobraćaja na teritoriji Republike Srbije, izjavila je Zorana Mihajlović.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here