Ministarka saobraćaja Zorana Mihajlović je povodom ponovnog uspostavljanja međugradskog saobraćaja u Srbiji obišla auto-bazu Saobraćajnog preduzeća Lasta u Beogradu. Mihajlović je izjavila da će kroz nekoliko dana međugradske linije u Srbiji saobraćati u punom kapacitetu.

Ministarka saobraćaja Zorana Mihajlović je povodom ponovnog uspostavljanja međugradskog saobraćaja u Srbiji obišla auto-bazu Saobraćajnog preduzeća Lasta u Beogradu. Mihajlović je izjavila da će kroz nekoliko dana međugradske linije saobraćati u punom kapacitetu i da će na putevima Srbije biti 3500 autobusa na teritoriji cele zemlje. Sa radom je od danas ponovo krenuo i železnički prevoz pa su od danas 73 voza na prugama u regionu, a za dve sedmice će ih biti još više. Prvi voz koji je ponovo krenuo sa radom je voz na liniji Beograd – Niš.

Potpredsednica Vlade je naglasila da putnici koji žele da koriste usluge prevoza autobuskih i železničkih linija, moraju da koriste zaštitne maske i rukavice, a u suprotnom neće moći da koriste prevoz.

Kada je u pitanju avio-prevoz, Srbija je spremna da pokrene ponovo sve što se tiče ove vrste prevoza, ali trenutno nijedna avio-linija u Evropi ne vrši prevoz. Korisnici avio-prevoza će morati da imaju uverenje o negativnom rezultatu na korona virus, a svi ostali neophodni uslovi će se odvijati na celokupnom evropskom nivou.

Polako ali sigurno se uspostavlja redovan tok saobraćaja na teritoriji Republike Srbije, izjavila je Zorana Mihajlović.