Pekari u Bijeljini revoltirani usled nesporazuma sa odlukom iz Gradskog štaba

0
78

Odluka gradskog štaba kojom je u nedjelju zabranjen rad svim privrednim subjektima, osim dežurnim apotekama, proizvođačima hljeba i peciva i prodavnicama pogrebne opreme, u Bijeljini je među pekare unijela pravu pometnju, pa kako kažu nisu znali da nije bilo dozvoljeno prodavati proizvođene proizvode taj dan. S druge strane, inspektori tvrde da su itekako znali da im je zabranjen rad.

Izrevoltiran odlukom Gradskog štaba za vanredne situacije, DA MOŽE PROIZVODITI ALI NE I PRODAVATI SVOJE PROIZVODE, Zagorac je sugrađanima juče poklanjao hljeb, jer kako kaže drugo rješenje nije imao.

I dok pekari tvrde da im nije bila jasna odluka štaba, s druge strane iz komunalne policije upozoravaju da se naredbe moraju poštovati i tvrde da su pekari dobro znali šta im je dozvoljeno.

Prema podacima inspekcije 80 odsto pekara u Bijeljini juče, 3.maja nije ispravno protumačilo naredbu štaba pa su u nedjelju ujutru otvorili svoje prodajne objekte. Načelnik odjeljenja za inspekcijske poslove Boban Jovičević kaže da su sve pekare bile zatvorene već do 11 sati. Dok Zagorac tvrdi da su neke pekare radile i kasnije, načelnik Komunalne policije kaže da je zakon isti za sve i da nema razloga da se pravi kako kaže bespotrebna frka.

A Zagorac je danas najavio i tužbu prema gradskom štabu za vanredne situacije. Kaže da je njegov advokat detaljno proučio odluku gradskog štaba za koju osim što smatra da je neustavna, prije svega tvrdi kako je  neprecizna.

Prema odluci Republičkog štaba kada je donijeta odluka o zatvaranju ugostiteljskih objekata, sve apoteke po pravilu su trebale tada biti zatvorene, kaže načelnik Komunalne policije i dodaje da su tada predložili na Gradskom štabu da ne treba gledati šturo na tu odluku, te im dozvolili rad jer se bave proizvodnjom hljeba i peciva.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here