Vučić obišao radove na izgradnji i rekonstrukciji KCS

0
240

Predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić obišao je danas radove na rekonstrukciji i izgradnji Kliničkog centra Srbije, u okviru Faze A, i poručio da su građani, upravo u proteklom periodu, videli koliko je važno zdravstvo i da je ulaganje u kliničke centre i bolnice od najvećeg, kapitalnog značaja za Srbiju.

Predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić obišao je danas radove na rekonstrukciji i izgradnji Kliničkog centra Srbije. On je rekao da će novi Klinički centar Srbije biće na ponos svih građana Srbije, sa najmodernijom opremom i da se njegovom izgradnjom gradi budućnost i sigurnost za naše građane i da pokazujemo da možemo kroz državno zdravstvo da rešavamo probleme uspešnije nego najmodernije zemlje sveta“. Vučić je istakao da će novi Klinički centar doprineti da uvek budemo spremni da zbrinjavamo sve kojima je pomoć potrebna. On je, prilikom obilaska radova, primetio da od 1986. godine ništa ozbiljnije nije urađeno, što predstavlja  izgubljene godine i decenije za društvo i zemlju.

Radovi na obnovi KCS počeli su u avgustu 2018. godine, kada je najavljen projekat vredan 110 miliona evra, koji će imati dve faze. Posle izgradnje i obnove, Klinički centar Srbije će se prostirati na oko 30.000 kvadrata i dobiti 930 novih ležajeva, od kojih 200 novih u intenzivnoj nezi.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here