Novih 20 stanova u Novom Pazaru za izbegličke porodice

0
164

Prvi potpredsednik Vlade Srbije i ministar spoljnih poslova Ivica Dačić prisustvovao je u Novom Pazaru svečanoj dodeli ključeva 20 stanova sagrađenih za izbegličke porodice iz Bosne i Hercegovine i Hrvatske u okviru realizacije Regionalnog stambenog programa u Republici Srbiji.

U svom obraćanju, ministarspoljnih poslova Ivica Dačić je izrazio zadovoljstvo što je danas u Novom Pazaru 20 porodica sa prostora bivše Jugoslavije dobilo ključeve stanova i poželeo im puno sreće i lepih trenutaka u njihovim novim domovima. „Stanovi koje ćemo danas dodeliti deo su jednog velikog i humanog projekta. Regionalni stambeni program je nastao u dobroj veri da pravde ipak ima i da najugroženije izbegličke porodice moraju biti trajno stambeno zbrinute.”

Ministar Dačić, predsednik Komisije za koordinaciju procesa stalne integracije izbeglica Vlade Republike Srbije, istakao je da je do sada je širom Srbije useljeno i trajno zbrinuto više od 4.500 porodica, od planiranih 7.537, upravo zahvaljujući angažmanu i predanom radu svih aktera koji učestvuju u realizaciji Regionalnog stambenog programa.

„Vlada Republike Srbije vredno radi na boljem položaju svih naših građana, bez obzira na njihovu nacionalnu ili konfesionalnu pripadnost. Snažno stojimo iza ideje jednakosti i slobode, mareći za svaku pojedinačnu sudbinu podjednako. Svaki život – nama je važan. Tako će ostati i ubuduće”, zaključio je ministar Dačić.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here