Sastanak Vučića i Dodika

0
150

Predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić sastao se sa srpskim članom Predsedništva Bosne i Hercegovine Miloradom Dodikom i rekao da su razgovarali pre svega o ekonomskoj saradnji, ali i da ga je upoznao sa činjenicama u vezi sarazgovorima po pitanju Kosova i Metohije.

Sastanku su prisustvovali i predsednica Republike Srpske Željka Cvijanović i predsednik Vlade Srpske Radovan Višković.

“Imali smo sveobuhvatne konsultacije i važan razgovor o našim bilateralnim odnosima i ekonomskoj saradnji. Za nas je od posebnog značaja saradnja koju imamo sa Republikom Srpskom i ti odnosi su na visokom i veoma odgovornom nivou postavljeni. Sa ponosom mogu da kažem da uvek i u svakom trenutku podržavamo jedni druge “, rekao je predsednik Vučić.

Govoreći o situaciji u Bosni i Hercegovini, Dodik je rekao da tamo stvari nisu baš onakve kako je to očekivala međunarodna zajednica, a sve zbog grešaka visokog predstavnika. “Mi smatramo da RS treba da se vrate prava stečena međunarodnim ugovorom, a da bude poništeno sve što je eksperimentalno radio visoki predstavnik”, rekao je Dodik.

Predsednik Vučić čestitao je predsednici i Vladi RS, kao i Dodiku, što uspevaju da održe makroekonomsku stabilnost, u posebnim uslovima, imajući u vidu da nemaju toliko stranih direktnih investicija.

Predsednik Vučić istakao je da je Srbiji BiH je jedan od najznačajnijih partnera, da trgovinska razmena iznosi gotovo dve milijarde, te da postoji želja da se saradnja dalje unapredi i uspostavi potpuna komunikaciona mreža.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here