Đorđe Vukadinović: Americi odgovara što brže priznavanje Kosova u Ujedinjenim nacijama

0
162

Kad kažete stolica u Ujedinjenim Nacijama, to mi zvuči tako kao nešto bezazleno, a u stvari to je ono što simbolizuje nezavisnost Kosova u budućnosti, a Amerika žuri i ne odustaje od priznavanja kosovske nezavisnosti, rekao je za KTV televiziju Đorđe Vukadinović.

Beograd su posetili ministar spoljnih poslova Rusije, Sergej Lavrov i evropski izaslanik Miroslav Lajčak. Amerika se aktivno uključuje u pregovore Beograda i Prištine. Da li će nove Vlade Srbije i Kosova biti pritisnute spoljnim faktorom da postignu pravno obavezujući sporazum i da li je prvi korak ka tom sporazumu pristanak Srbije da Kosovo dobije stolicu u Ujedinjenim Nacijama?

Izvesno je da Amerika neće odustati od priznavanja kosovske nezavisnosti, pošto je teritorija Kosova odavno poklonjena američkim vojnim snagama. Pregovori Beograda i Prištine koji su sada odloženi, po svemu sudeći služe da bi se još malo odložilo ono što javnost čeka da čuje, a to je transparentna činjenica da li je Kosovo i dalje deo Srbije, ili će zaista postići pun suverenitet koji godinama gradi kroz svoje institucije na području Kosova i Metohije, a uz ogromnu podršku Amerike.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here