Zrenjaninski protestanti: “U totalnoj smo diktaturi!”

0
510

Protestanti u Zrenjaninu u petak 10. jula nosili su transparente “Stop diktaturi” i “Neću da lomim, hoću da menjam”, “Uključi mozak, isključi RTS i Pink”, aludirajući na to da je situaciju u zemlji, ali i u Zrenjaninu neizdržljiva.

Na Trgu slobode u Zrenjaninu održan je protest kao deo pokreta koji se raširio širom Srbije. Okupilo se oko 200 Zrenjaninaca koji su nezadovoljni restriktivnim merama koje je bila najavila Vlada Republike Srbije, ali i konkretnim problemima Zrenjanina kao što je voda za piće, korupcija, patrokratija.

Salman Almubarak iz Nigerije se oženio u Zrenjaninu, i iako je došljak, priključio se protestima kao neko ko dobro poznaje prilike u Zrenjaninu.

“Mislim da je ovaj protest dobar način da se čuje naš glas, pogotovo mladi ljudi.  Ima mnogo problema u Zrenjaninu, a to je nedostak čiste vode za piće. Mislim da je apsurdno da u gradu u Evropi nema čiste vode za piće iz česme a da je ima u mom selu u Nigeriji.”

Protesti u Zrenjaninu organizovani su preko društvenih mreža, i trebalo bi da se nastave iz dana u dan, kako su poručili okupljeni, koji razmišljaju o tome da naprave i organizacioni odbor, kako bi artikulisali zahteve koje bi ispostavili lokalnim vlastima.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here