Vulin obišao pogone fabrike “Borbeni složeni sistemi”

0
485

Ministar odbrane Aleksandar Vulin obišao je danas pogone fabrike „Borbeni složeni sistemi“ u Velikoj Plani, a povod je nedavno potpisan okvirni sporazum za opremanje Vojske Srbije oklopnim borbenim vozilima 8×8 “LAZAR-3“ i samohodnim top-haubicama 155 mm NORA B52 M15.

Tokom obilaska pogona fabrike “Borbeni složeni sistemi” u Velikoj Plani, ministar odbrane Aleksandar Vulin je, osim upoznavanja sa stepenom realizacije ugovara za opremanje Vojske Srbije ovim složenim borbenim sistemima, upoznat i sa napretkom na obuci radnika iz novootvorene fabrike za mašinsku obradu metala u sklopu “Borbeni složeni sistemi D.O.O” kod Kuršumlije, na ovladavanju tehnologijama zavarivanja, koji će svoja znanja upotrebiti na izradi oklopnih borbenih vozila 8h8 “LAZAR-3“ i 4×4 „MILOŠ“. Kako je istakao ministar Vulin, Ministarstvo odbrane i Vojska Srbije će uvek i na prvom mestu kupovati ono što proizvede naša odbrambena industrija.

Nakon obilaska, pomoćnik ministra za materijalne resurse Nenad Miloradović naglasio je da su danas obišli tok proizvodnje složenih borbenih sistema koji su ugovoreni za potrebe Vojske Srbije. On je podsetio da je prošle godine ugovoren okvirni sporazum sa “Jugoimportom” za proizvodnju samohodnih haubica NORA, kao i okvirni sporazum za proizvodnju borbenih oklopnih vozila “LAZAR”. Njihov prijem, kako je naglasio, je završen u Vojsci Srbije, a u toku je ugovaranje naredne tranše. Prema rečima direktora fabrike “Borbeni složeni sistemi” Ognjena Oliverića, današnja poseta bila je prilika za prikazivanje tekuće proizvodnje u pogonima fabrike i obilazak radnika koji su iz pogona te fabrike u Kuršumliji došli na obuku u bravarsko-zavarivački pogon u Velikoj Plani.

Obilasku su prisustvovali i državni sekretar u Ministarstvu odbrane Bojan Jocić, direktor Jugoimport SDPR Jugoslav Petković i predstavnici lokalne samouprave.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here