Krizni štab – Velik broj zaraženih u Beogradu i Novom Sadu

0
150

Na redovnoj konferenciji za novinare Kriznog štaba za zaštitu stanovništva od zarazne bolesti COVID-19 ministar zdravlja Zlatibor Lončar upozorio je da je stanje u Beogradu i Novom Sadu i dalje alarmantno dok je Darija Kisić Tepavčević napomenula da ćemo, ukoliko se budemo ponašali savesno i odgovorno, uskoro videti efekte preventivnih mera.

Ministar zdravlja u Vladi Republike Srbije Zlatibor Lončar saopštio je na redovnoj konferenciji za novinare Kriznog štaba za zaštitu stanovništva od zarazne bolesti COVID-19  da je u Srbiji u poslednja 24 časa testirano najviše ljudi do sada – 9.910, od čega je 392 pozitivno na koronavirus. On je naveo i da je od posledica zarazne bolesti COVID-19 od juče je preminulo još deset osoba, a ukupno od početka pandemije 452 i dodao da je hospitalizovano 4.716 obolelih, a 184 pacijenta su na respiratorima. Lončar se posebno osvrnuo na situaciju u Beogradu i Novom Sadu.

Ukoliko se budemo ponašali odgovorno i savesno, kao poslednjih dana, izvesno je da će se videti i efekti preventivnih mera rekla je zamenica direktora Instituta za javno zdravlje “Milan Jovanović Batut” Darija Kisić Tepavčević.

U našoj zemlji je do sada testirano 534.488 osoba, a ukupan broj zaraženih iznosi 20.109.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here