Dušan Teodorović – Moj unuk je na protestu pretučen bez razloga

0
244

Akademik Dušan Teodorović smatra da bi vrh policije morao da odgovara zbog prekomerne upotrebe sile na poslednjim protestima u Beogradu, i ostatku Srbije.

Televizijske kamere, ali i kamere mobilnih telefona okupljenih  gradjana, zabeležile su brojne primere policijske brutalnosti posle  razbijanja protesta ispred Narodne skupštine. Pretučen je najstariji unuk akademika Dušana Teodorovića. Sa druge strane ministar unutrašnjih poslova tvrdi  da je policija bila suzdržana, a direktor policije  navodi da je policija dejstvovala samo u samoodbrani. Da li će neko odgovarati zbog  prebijanja građana?

Građanima na protestima se obratio i akademik Dušan Teodorović koji je poručio da u nijednom priručniku ne piše da policija treba tako da se ponaša prema svojim građanima.

„Ovo je zemlja u kojoj vlada samo jedan čovek, nema tužilaštva, nema sudova, nema skupštine, nema vlade, nema policije. Postoji samo Aleksandar Vučić i svi bespogovorno izvršavaju njegova naređenja“, rekao je Teodorović obraćajući se okupljenima megafonom.

On je zamolio čuvare, pripadnike policije i Žandarmerije da se apsolutno pridržavaju pravila službe i propisa.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here