Vučić u Banjaluci – Donacija 15 sanitetskih vozila

0
181

Predsednik Srbije, Aleksandar Vučić, predao je danas Univerzitetskom kliničkom centru u Banjaluci ključeve 15 sanitetskih vozila. Ova donacija vredna je približno 750.000 evra, a pored toga na račun Republike Srpske uplaćeno je i 540.000 evra za škole i domove zdravlja u Mrkonjić Gradu i Šipovu.

Predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić obišao je, zajedno sa potpredsednicom Vlade i ministarkom građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Zoranom Mihajlović i ministrom odbrane Aleksandrom Vulinom, Univerzitetski klinički centar u Banjaluci. Vučić je tom prilikom ovoj najvećoj zdravstvenoj ustanovi u Republici Srpskoj uručio donaciju Srbije – ključeve 15 sanitetskih vozila u vrednosti od približno 750.000 evra. Predsednik Srbije je rekao i da je poslato 10.000 testova za koronavirus Republici Srpskoj i da će biti poslato još ukoliko bude potrebe. On je još naveo da je na račun Republike Srpske uplaćeno i 540.000 evra za škole i domove zdravlja u Mrkonjić Gradu i Šipovu, kao što je i obećano, a danas će biti obezbeđen novac i za Duhovni centar.

Milorad Dodik, član Predsedništva Bosne i Hercegovine, izjavio je da odnos Srbije prema Republici Srpskoj nikada nije bio ovako konkretan. On je napomenuo i da Republika Srpska podržava Srbiju u njenim nastojanjima da obezbedi mir i stabilnost u regionu.

Sanitetska vozila namenjena su domovima zdravlja u 15 gradova u Republici Srpskoj, a među njima su Istočni Stari Grad, Teslić, Čajniče, Kalinovik, Bileće, Gacko, Gradiška, Kozarska Dubica i drugi. Na taj način, zdravstvene ustanove u tim lokalnim zajednicama značajno jačaju kapacitete u pružanju zdravstvene zaštite, naročito tokom borbe protiv koronavirusa.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here