24.07.2020. DRÄXLMAIER Group Srbija je donirao 50.000 zaštitnih rukavica, 2.000 zaštitnih maski N95, 2.000 jednokratnih zaštitnih maski i 150 zaštitnih vizira Specijalnoj bolnici za plućne bolesti „Dr Vasa Savić“ u Zrenjaninu, koja je 15. jula pretvorena u kovid bolnicu. Takođe, 250 vizira je donirano i Opštoj bolnici „Đorđe Joanović“.

„Izuzetno cenimo veliki trud lekara i medicinskih tehničara koji pružaju potrebnu negu bolesnicima tokom ovog teškog perioda. Drago nam je da možemo da pružimo dodatne bezbednosne uslove zdravstvenim radnicima u zrenjaninskim bolnicama i na taj način podržimo zdravstveni sistem i pomognemo u borbi protiv koronavirusa.”, rekao je Branimir Joksimović, menadžer operativnih procesa DRÄXLMAIER Group Srbija.

„Donirane vizire proizvodi DRÄXLMAIER Group u svom pogonu u Braunau (Austrija). Na početku pandemije koronavirusa napravili smo prvi zaštitni vizir (D- shield) na 3D štampaču. U međuvremenu smo dizajnirali i proizveli vizir u posebno napravljenom alatu za izlivanje. DRÄXLMAIER sve komponente izrađuje i obrađuje zahvaljujući kompetencijama kompanije u dizajnu, preciznoj izradi alata i izlivanju modela, kao i kompetentnosti naših zaposlenih širom sveta. Zaštitni viziri su CE sertifikovani i ispunjavaju sve zahteve za ovu vrstu zaštitne opreme i pružaju pouzdanu zaštitu od infekcije. Trenutno se dnevno u fabrici DRÄXLMAIER-a u Austriji može proizvesti 1.000 vizira“.