Rehabilitovano 140 km auto-puta na Koridoru 10

0
169

Potpredsednica Vlade Republike Srbije i ministarka građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Zorana Mihajlović izjavila je danas da je u ovoj godini, do sada, završena rehabilitacija oko 140 kilometara auto-puta na Koridoru 10.

Potpredsednica Vlade Republike Srbije i ministarka građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Zorana Mihajlović izjavila je danas da je u ovoj godini, do sada, od planiranog 191kilometra završena rehabilitacija oko 140 kilometara auto-puta na Koridoru 10.

Mihajlović je, obilazeći radove od Merošine do petlje Niš jug, na deonici dugoj 5,6 kilometara, istakla da će svi planirani radovi biti gotovi do 20. avgusta, kako je obećano u aprilu. Preko 160 milona evra se godišnje izdvaja samo za rehabilitaciju i rekonstrukciju puteva u Srbiji, istakla je Mihajlović i dodala da nema dela Srbije da se ne rade putevi, bilo magistralni, auto-putevi ili lokalni. Potpredsednica Vlade je ukazala i na to da se rade i veliki projekti i da su sva gradilišta aktivna i da nijedno nije zatvoreno. V.d. direktora “Puteva Srbije” Zoran Drobnjak je objasnio da se rade sve tri saobraćajne trake od Merošine ka petlji Niš jug.

Ova deonica će biti gotova za desetak dana. Radimo i deonicu od Ražnja do Aleksinca u dužini oko 23 kilometra, što će biti završeno ove godine. Imamo i kredit od EBRD i na proleće počinjemo da radimo i desnu traku auto-puta. Pripremljena je dokumentacija i izvođač bi trebalo da počne da radi u septembru, istakao je Drobnjak. Vrednost rehabilitacije oko 190 kilometara auto-puta je, kako je rekao, šest milijardi dinara.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here