Projekti u Opštini Čajetina privode se kraju

0
143

Brojni projekti u Opštini Čajetina privode se kraju. 19. avgusta biće otvoren rekonstruisan Kraljev trg i biće puštena u rad Gold gondola, a pri kraju je i projekat izgradnje postrojenja za preradu otpadnih voda.

Predsednik Opštine Čajetina Milan Stamatović obišao je radove u užem centru Zlatibora gde se rekonstruiše Kraljev trg. On je tom prilikom istakao da se gotovo svi infrastrukturni projekti koje je Opština Čajetina najavljivala u protekloj deceniji privode kraju. Najznačajniji projekti su postrojenje za preradu otpadnih voda i Gold gondola koja će će 19. avgusta biti puštena u probni rad, a koja predstavlja istorijski projekat ne samo za malo mesto kao što je Opština Čajetina već i za celu Srbiju.

Veliki projekat na Zlatiboru je i rekonstrukcija Kraljevog trga, koja je kako je rekao predsednik Opštine Čajetina Milan Stamatović bila ozbiljan i velik posao. Rekonstrukcija je finansirana iz lokalnog budžeta opštine Čajetina.

Kada je u pitanju trenutna turistička sezona Stamatović je istakao da sezona nikad nije bolja, da nikada nije bilo više posetilaca, ali da se, sa druge strane, nikada nije ni radilo kao što je to slučaj ove godine. On je rekao da su svi radovi usmereni ka tome da Zlatibor bude savremeniji i atraktivniji.

Stamatović je još rekao da je Opština Čajetina obezbedila 100 radnih mesta, koja se odnose na prodaju suvenira i prodaju domaćih proizvoda u okviru namenski napravljenih objekata i da će svi vlasnici imati svoje porodične biznise te da neće zavisiti ni od koga sem od svog rada. On je dodao da je dužnost opštine da prodavcima dovedu goste kojima će moći da prodaju svoje proizvode.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here