Milan Stamatović o radovima u centru Zlatibora

0
284

Asfaltiranje ulice u centru Zlatibora napreduje dobro i po završetku radova Zlatibor će izgledati savremenije, atraktivnije i uređenije rekao je predsednik opštine Čajetina Milan Stamatović prilikom obilaska radova.

Za desetak dana Zlatibor i čitava promenada od ulaska u centar Zlatibora pored teniskih terena, jezera, preko Kraljevog trga, pijace do hotela Tornik izgledaće drugačije, savremenije i uređenije najavio je predsednik opštine Čajetina Milan Stamatović koji je prilikom obilaska radova na asfaltiranju ulice u centru Zlatibora napreduju dobro i da se uspešno privode kraju iako su sprovođeni u teškim uslovima i u veoma kratkom roku. Stamatović se zahvalio investitorima, vlasnicima privremenih objekata i turistima na strpljenju i podršci tokom realizacije ovog projekta koji će kada se završi doprineti tome da Zlatibor izgleda lepše i savremenije.

Milan Stamatović je najavio da će najvećii projekti biti završeni do 19. avgusta kada će rezultati biti predstavljeni građanima i posetiocima Zlatibora.

Gold gondola biće puštena u probni rad 19. avgusta, a reč je o najdužoj panoramskoj gondoli na svetu. Devet kilometara najmodernije vazdušne trase zlatiborske gondole povezaće centar Zlatibora sa ski centrom Tornik, preko Ribničkog jezera na kojem će se nalaziti međustanica. Gondola trenutno ima kapacitet 600 putnika po satu u 55 zasebnih kabina sa po 10 mesta. Maksimalan kapacitet gondole je 90 kabina i 1000 putnika/h. Vožnja Gondolom pružiće impresivnih 25 minuta sa neverovatnim pogledom na živopisne pejzaže Zlatibora.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here