Dodela sablje predsedniku države, koji je ne zaslužuje, bila je čista propaganda pred izbore, ocenio je u izjavi za KTV pukovnik u penziji Goran Jevtović.

Posle deceniju i po 63. padobranska jedinica ponovo je uzdignuta u rang brigade. Ovu svečanost obeležio je i defile veterana ove jedinice, kao i uručivanje sablje predsedniku države. Da li Srbija dovoljno poštuje vojsku i njenu tradiciju?

Načelnik Generalštaba Vojske Srbije general Milan Mojsilović uručio je 14. juna oficirsku sablju predsedniku i vrhovnom komandantu Aleksandru Vučiću u znak zahvalnosti za njegovu posvećenost vojsci.

Vučiću je oficirska sablja uručena na svečanosti uručenja zastava ponovo oformljenoj 63. padobranskoj brigadi i 72. brigadi za specijalne operacije u Takovu.

“Čast mi je da vam na ovom mestu, za sve nas značajnog sa istorijskog aspekta, na važnom događaju za Vojsku Srbije, u ime svih pripadnika Vojske, uručim sablju, simbol vojničke časti, morala i tradicije u znak zahvalnosti za vašu posvećenost, odnos prema Vojsci Srbije i brigu koju ispoljavate za svakog pripadnika”, rekao je Mojsilović.

“Hvala za sve što radite za Vojsku Srbije”, dodao je načelnik Generalštaba.