Protestni skup “Da smradovi odu”

0
202

U petak, 21. avgusta, ispred gradske kuće održan je protest i performans u okviru akcije “Da smradovi odu”. Od gradskih vlasti je zatraženo da se reši problem zdrave pijaće vode i problem kafilerije, da se raskine ugovor sa kompanijom Linglong i da gradska vlast počne da radi u interesu Zrenjaninaca.

U organizaciji Udruženja građana “Građanski preokret” ispred gradske kuće organizovan je protestni skup na kom su naši sugrađani izrazili nezadovoljstvo zbog političkog stanja u našem gradu, ali i brojnih problema sa kojim se svakodnevno susreću. Okupilo se nekoliko desetina Zrenjaninaca, koje smo upitali zašto su došli na protest.

Protest je podržao i Pokret ujedinjenih fantoma. Razlozi su loša voda, kafilerija i Linglong, a problem je, kako su rekli, gradska vlast.

Okupljeni su uputili zahtev gradskim vlastima u kom se navodi da traže zatvaranje kafilerije Prekon u našem gradu jer pogon kafilerije godinama emituje intenzivan smrad, traže od lokalne samouprave da se prekine sa lažnim obećanjima kada je u pitanju „fabrika vode“ i polože računi za taj petogodišnji fijasko, kao i da se ponište građevinske dozvole i zabrane radovi na izgradnji fabrike guma „Linglong“. Najvažniji zahtev jeste da vlast počne da radi u interesu zdravlja i bezbednosti građana, a ne više po diktatu vladajuće stranke.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here