Darko Trifunović: Aerodrom u Hercegovini nema nikakvog značaja

0
178

Srbija ulaže u dijasporu u regionu, kako bi je osnažila, ali neke investicije deluju sasvim ekonomski neopravdano, kao što je i izgradnja aerodroma u Hercegovini.

Izgradnja aerodroma u Hercegovini najavljena je kao zajednički projekat vlada Republike Srbije i Republike Srpske. Izgradnju aerodroma najavio je presednik Vučić koji je rekao da će ovaj projekat imati veliki strateški zančaj, iako je ekonomski neisplativ. Pitali smo Darka Trifunovića, doktora nauka bezbednosti, odbrane i zaštite, šta za Srbiju i Republiku Srpsku znači ovaj projekat.

“Ja zaista ne bih znao šta da vam odgovorim na to pitanje, to je pitanje pre svega za ekonomiste sa polja bezbednosti. Takav aerodrom nema nikakvog značenja ali očigledno da oni koji žele da grade moraju da razmišljaju, ako kaže predsednik da nema ekonomskog značaja, onda treba da nam kaže kakav drugi značaj ima i ja zaista ne vidim razlog da se taj aerodrom gradi tamo”, rekao je Trifunović.

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić je povodom najavljene inicijative o izgradnji aerodorma u Hercegovini rekao da je bilo razgovora o tome po kom bi se modelu mogao izgraditi aerodrom te da je bilo predloga da to bude koncesionalno na 30, 35 godina i da bi taj aerodrom bio izgrađen između Trebinja, Bileća i Gacka. Pri tom, Srbija bi izgradila ceo aerodrom, infrastrukuru i upravljala aerodromom, izjavio je predsednik Vučić.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here