Vitomir Ćurčin: Šešir sa crvenom trakom

0
325

Vitomir Ćurčin do sada je napisao dve knjige i veliki broj kratkih satiričnih priča i aforizama. Neke od najboljih aforizama u prilogu koji sledi predstaviće vam upravo naš sugrađanin Vitomir.

Vitomir Ćurčin, rođen je 1948. godine, ceo svoj život proveo je u Zrenjaninu, a ceo radni vek u pošti. Još u mladosti je imao sklonosti ka pisanju, ali su ga fakultet i kasnije posao u tome sputavali. Kada je otišao u penziju posvetio se književnosti. Najpre je napisao ljubavnu novelu o svom dedi i svojoj babi i o tome kako su se upoznali i zavoleli, a potom i knjigu satiričnih priča i aforizama. U međuvremenu je napisao veliki broj kratkih priča i aforizama kojima je osvajao nagrade na brojnim konkursima. Za svoje prvo delo koje nosi naziv “Šešir sa crvenom trakom” posebno je vezan.

Vitomirova knjiga “Samo jednom se ljubi, sve je ostalo varka” sačinjena je od satiričnih priča i aforizama.

Svojim aforizmima Vitomir je osvajao nagrade na brojnim nadmetanjima među kojima je i Prvi festival humora i satire pod nazivom Satirična leskovačka mućkalica na kojem je osvojio drugo mesto.

Pored toga što je prepoznatljiv po aforizmima Vitomir je nadaleko poznat i po svojim kratkim satiričnim pričama. Sa nama je podelio priču pod nazivom “Prodavac nade”.

Iako se pisanjem bavi samo šest godina Vitomir je dobitnik brojnih priznanja među kojima su diploma Belo pero Kluba knjige iz Žitišta, priznanje sa književnog konkursa Banatsko pero, diploma koju je dobio od Saveza Srba u Rumuniji, diploma koju je dobio na međunarodnom književnom konkursu u Beču i mnoge druge.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here