Dejan Žujović o peticiji “Ujedinjeni protiv kovida”

0
185

Što se tiče samih potpisnika peticije „Ujedinjeni protiv kovida“ ne verujem da su ostvarili ciljeve koje su želeli, rekao je pulmolog Dejan Žujović.

Lekari su svoje nezadovoljstvo radom Kriznog štaba i uslovima u kojima se bore protiv epidemije kovid 19 izrazili potpisujući peticiju „Ujedinjeni protiv kovida“.  Suočen sa velikim brojem potpisnika ministar zdravlja je rekao da su pojedini potpisi falsifikovani i da mnogi lekari povlače svoje potpise. Pitali smo pulmologa Dejana Žujovića šta misli o ovoj peticiji i da li je ona postigla efekat?

Peticija “Ujedinjeni protiv kovida” okupila je oko 3000 medicinskih radnika, ali je ostala samo mrtvo slovo na papiru, jer da bi imala efekta morala bi biti mnogo medijski zastupljenija, uz podršku šire društvene zajednice. Zvaničnici su s druge strane pokušali da omalovaže peticiju, što nije u redu, jer ona ostaje legitiman protest protiv situacije u kojoj se nalazimo, to jest ona je glasan apel lekara da se situacija poboljša, a zdravstveni sistem bolje organizuje.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here