Zrenjaninski karatisti na seminaru u Mađarskoj

0
197

Karatista Bogdan Kesić, njegovi asistenti i učenik Kiš Aleksandar uputiće se oktobra ili novembra u Bekeščabu gde će uzeti učešće na prestižnom seminaru nakon kog će Aleksandar polagati za žuti pojas. Kada je Bogdan Kesić u pitanju u Zrenjaninu je u toku osnivanje karate kluba koji će poneti njegovo ime.

Veterani KK Zrenjanin otpočeli su, posle višemesečne pauze zbog pandemije korona virusa, treninge u Domu borilačkih sportova Partizan. Njihovim treninzima pridružio se i desetogodišnji Kiš Aleksandar, koji će, sa svojim starijim kolegama, učestvovati na karate seminaru koji će biti održan oktobra ili novembra u Bekeščabi, u Mađarskoj. Na tom seminaru on će polagati za žuti pojas. Kada je polaganje za učenička zvanja u pitanju u narednom periodu očekuje se i dolazak tri Rumunke u našu zemlju kako bi pred Bogdanom Kesićem polagale za crni pojas, prvi dan.

Kesić je napomenuo da je u toku i osnivanje karate kluba u Zrenjaninu, koji će poneti njegovo ime. Klub osniva njegov nekadašnji učenik Aleksandar Stajić.

Bogdan Kesić poznat je po tome da je, pored toga što je podučavao karate u našem gradu, mnogo boravio na seminarima u zemlji i inostranstvu, pre svega u Mađarskoj. Ukoliko epidemiološka situacija to dozvoli, Kesića u narednom periodu čekuju brojni seminari u Mađarskoj i Rumuniji, čije je održavanje odlagano zbog pandemije korona virusa.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here