Dr Rade Panić: Broj novozaraženih pacijenata i dalje varira

0
131

Kada je reč o virusu korona, verujem da ćemo ponovo imati tešku situaciju a koliko tešku videćemo, rekao je dr Rade Panić, predsednik Sindikata lekara i farmaceuta Srbije.

Broj novozaraženih pacijenata, kao i broj preminulih od kovid 19 je i dalje nestabilan i varira iz nedelje u nedelju. Lekari primarne zdravstvene zaštite se upućuju u ustanove tercijarnog nivoa kao ispomoć. Izjave članova Kriznog štaba neretko su kontradiktorne i izazivaju sumnju u tačnost iznetih podataka. Pitali smo predsednika Sindikata lekara i farmaceuta doktora Radeta Panića šta građani mogu da očekuju u narednom periodu kada je reč o antiepidemijskim merama.

Predsednik Sindikata lekara i farmaceuta Srbije Rade Panić zaključio je da vlast zna da mora da uništi dokumentaciju, jer jedino tako može da pokrije sve propuste koji su učinjeni tokom epidemije koronavirusa u Srbiji.

Panić je istakao da ima proverene podatke da se u Kliničko-bolničkom centru „Dr Dragiša Mišović“ ne potpisuju otpusne liste.

Panić je objasnio da je „to  dokaz da je vlast spremna da krivotvori dokumenta i da ih uništi, jer se onda gubi mogućnost tužbi. I ne samo u ovom centru, već tu praksu polako preuzimaju i drugi. Ako dokument nije validan i ne priznaje ga sud, dela i nema“.

On tvrdi da vlast vrši veliki pritisak na zaposlene u zdravstvu, ali da tragovi ostaju i jednoga dana kada se sve bude ispitivalo doći će se do istine i o broju zaraženih i preminulih.

Panić je naveo da je do sada preminulo 30 lekara i stomatologa od kojih je 25 direktno povezano sa korona virusom samo zato što nisu imali adekvatnu opremu i zaštitu.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here