Nova dela Radovana Vlahovića

0
116

Radovan Vlahović je ove godine izdao pet knjiga. Ovoga puta predstavljamo vam knjigu kratkih priča “Pun mesec i harmonika” i knjige putopisa “Dopisnice za Nikasa” i “Paterica”.

Najpre su svetlost dana ugledale knjiga poezije „Bdenje nad smislom“ i knjiga kratkih priča „Sve je u glavi“. Nakon njih izdata je i knjiga koja nosi naziv “Pun mesec i harmonika“. Reč je o knjizi u koju su utkane kratke dokumentarne priče iz života koje je Radovan zabeležio u Novom Miloševu, sedeći na klupi ispred svoje kuće. Priče je slušao u predvečerje, a svako od prolaznika ostavio je makar neku kratku priču, neki događaj koji mu je značajan.

Radovan je napisao i dve putopisne knjige. Prva je vezana za njegova putovanja po Evropi i regionu kada je odlazio na sajmove i promocije i ona nosi naziv „Dopisnice za Nikassa“.

Peta knjiga Radovana Vlahovića koja je izdata ove godine nosi naziv „Paterica“. U njoj se nalaze kratke putopisne priče, ali za razliku od prethodnih putopisa ovi govore o duhovnim doživljajima i boravku na svetim mestima, prevenstveno o boravku u manastiru Hilandaru i na Svetoj gori.

Radovan Vlahović prepoznatljiv je kao romansijer, ali često pusti da ga jezik i emocije povuku i da oni odrede formu u kojoj će neko delo nastati. Tako je bilo ovoga puta i svih pet dela iako nisu u formi u kojoj Radovan najčešće piše ipak su istog kvaliteta, a prihvaćena su od strane publike odlično i sa željnim iščekivanjem novih dela u istom stilu.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here