Novo izdanje Zlatiborskih vesti

0
85

Izašao je najnoviji bilten opštine Čajetina, koji nosi naziv Zlatiborske vesti, a u kom možete pročitati najaktuelnije vesti iz ove opštine koje se odnose na infrastrukturne projekte, kulturu, sport, obrazovanje i druge oblasti društvenog života.

Na prvim stranama ovog izdanja možete pročitati intervju sa predsednikom opštine Čajetina Milanom Stamatovićem u kom se navodi da je ubudžetu ove opštine ove godine za socijalnu zaštitu izdvojeno 104 miliona dinara i da je Čajetina primer kako lokalna vlast brine o onima kojima je pomoć najpotrebnija, kao i intervju sa Arsenom Đurićem, predsednikom skupštine opštine Čajetina koji je izjavio da je u toku realizacija tendera koji su u ovoj godini raspisani i ugovoreni i da je rebalansom budžeta planirano dodatnih 20 miliona dinara za još jedan tender u kom će se naći  ostali putni pravci koji nisu ugovoreni.

U Zlatiborskim vestima pročitaćete i to da se prvi turisti na najdužoj panoramskoj gondoli na svetu, Gold gondoli, očekuju krajem oktobra i da je Zlatibor ove godine bio najposećenija planina u Srbiji što je, prema rečima direktora Turističke organizacije Zlatibor Vladimira Živanovića, dobar uvod u zimsku sezonu.  Upoznaćete se i sa aktivnostima komunalnog preduzeća Zlatibor tokom letnjih meseci i sa tokom radova na postrojenju za prečišćavanje otpadnih voda na Zlatiboru.

U najnovijem biltenu opštine Čajetina pročitaćete i kako je protekao prvi mesec u školskim klupama u ovoj opštini, u kojoj je u prvi razred krenulo 114 đaka. U oblasti zdravstva u ovom izdanju Zlatiborskih vesti su tekstovi o respiratornim infekcijama kod dece i vraćanju specijalne bolnice Čigota normalnom procesu rada. U ovom izdanju nalazi se i tekst koji se odnosi na službu Pomoć u kući koja ima neprocenjivu važnost za stare, a pročitaćete i kako je u Čajetini obeležena Evropska nedelja mobilnosti.

Zlatiborske vesti donose i izveštaj o tome kako su se zlatiborski proizvođači hrane predstavili na drugom Good food & Wine festivalu u Beogradu i tekst o radovima u hramu Svetog arhangela Gavrila u Čajetini i postavljanju krova na Parohijskom domu u Čajetini.

U biltenu opštine Čajetina predstavljene su aktuelnosti i noviteti biblioteke Ljubiša Đenić, u kojoj je održan naučni skup pod nazivom Biblioteke na internetu tokom pandemije COVID -19. U segmentu posvećenom kulturi nalaze se i tekstovi o izložbi Ištvana Fuska u muzeju Staro selo u Sirogojnu i seriji koncerata Zlatni zvuci u hotelu Palisad.

Na stranicama posvećenim sportu u Zlatiborskim vestima nalazi se tekst o startu Zlatibora u košarkaškoj ligi Srbije, o učešću karatista Rujna na letnjem karate kampu u Jagodini, o prvenstvu Srbije za paraatletičare, o 60. međunarodnoj Trci kroz Srbiju i rezultatima fudbalskog kluba Zlatibor u proteklom periodu.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here