Predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić sastao se sa članom Politbiroa Centralnog komiteta KP Kine i direktorom Kancelarije Centralne komisije za spoljne poslove Jangom Điečijem, sa kojim je razgovarao o partnerstvu Srbije i NR Kine.

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić primio je danas poruku predsednika Kine Si Đinpinga, koju mu je preneo visoki kineski zvaničnik Jang Điječi, a tokom razgovora s Jangom istakao je da su Srbija i Kina iskreno prijateljske zemlje, koje razvijaju odnose u svim sferama društvenog života.

Predsednik Srbije je naveo da se nikada neće zaboraviti poseta kineskog predsednika Smederevu, čiju je Železaru kupio kineski HBIS, podsećajući da je Si tada ličnim angažmanog spasao i sačuvao više od 5.000 radnih mesta direktno, a indirektno 10.000-12.000 ljudi.

Član Politbiroa Centralnog komiteta KP Kine i direktor Kancelarije Centralne komisije za spoljne poslove Jang Đieči rekao je da Srbija ima sve bolji međunarodni položaj i sve veći uticaj. On je u razgovoru sa predsednikom Vučićem istakao da je naša zemlja dostigla zadivljujuće uspehe, kao i da je po stopi ekonomskog rasta među prvim zemljama u Evropi. Kineski zvaničnik naveo je da su Srbija i Kina realizovale brojne razvojne projekte i da je bilateralna saradnja dve zemlje odlična. On je rekao da NR Kina pridaje veliki značaj saradnji sa Srbijom i poručio da ohrabruju sve više kineskih kompanija da ulažu u našu zemlju i ovde posluju, dodajući da dobri odnosi dvojice predsednika i njihovi brojni susreti ulivaju jaku pokretačku snagu za dalji razvoj saradnje Srbije i Kine.