Zlatiborski Eko Agrar – Podsticaji za organsku proizvodnju

0
86

Privredno društvo za razvoj poljoprivrede opštine Čajetina „Zlatiborski Eko Agrar“ doo, raspisаlo je Konkurs za podsticaje u organskoj proizvodnji.

Na osnovu Programa podrške za sprovođenje poljoprivredne politike i politike ruralnog razvoja opštine Čajetina za 2020. godinu, usvojenog na Sednici skupštine opštine Čajetina, a na osnovu saglasnosti Ministarstva poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Republike Srbije Privredno društvo za razvoj poljoprivrede opštine Čajetina „Zlatiborski Eko Agrar“ doo, raspisаlo je Konkurs za podsticaje u organskoj proizvodnji.

Zlatiborski Eko Agrar će kroz podsticajne mere podržati aktivnosti vezane za organsku proizvodnju u iznosu od 70% od vrednosti realizovane prihvatljive investicije umanjene za iznos sredstava na ime poreza na dodatu vrednost. Lica do 40 godina ili žene-nosioci poljoprivrednog gazdinstva ostvaruju dodatnih 5% podsticaja. Maksimalni iznos podsticaja po gazdinstvu je 800.000,00 dinara. Rok za prijavu na Konkurs je od 19.10.2020. – 27. 10. 2020. godine. Prijave koje pristignu nakon utvrđenog roka neće biti prihvaćene. Prihvatljivim investicijama po ovom konkursu smatraju se ulaganja u sadni i semenski materijal dozvoljen za upotrebu u organskoj proizvodnji, kao i druge investicije koje se odnose na organsku proizvodnju a deo su svih ostalih mera ruralnog razvoja. Javni poziv je objavljen na oglasnoj tabli Privrednog društva za razvoj poljoprivrede „Zlatiborski Eko Agrar“ doo i na zvaničnoj internet stranici www.ekoagrar.org.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here