Vulin u poseti Univerzitetu odbrane i Vojnoj akademiji

0
141

Ministar odbrane Aleksandar Vulin posetio je Univerzitet odbrane i obišao Dekanat i departmane Vojne akademije, nekoliko novoopremljenih kabineta i laboratorija u kojima se vrši nastava za kadete, kao i one koji su u fazi opremanja i rekonstrukcije.

Nakon obilaska Univerziteta odbrane i Dekanata i departmana Vojne akademije, nekoliko novoopremljenih kabineta i laboratorija u kojima se vrši nastava za kadete, kao i one koji su u fazi opremanja i rekonstrukcije ministar Vulin je istakao da je u protekle tri godine Univerzitet odbrane zabeležio značajan napredak i poput ostalih struktura u Ministarstvu odbrane i Vojsci Srbije, pružio punu podršku promenama sprovedenim u sistemu odbrane.

Univerzitet odbrane je institucija u kojoj se trenutno školuje oko 2.000 osoba za potrebe sistema odbrane, ali i za potrebe civilnih struktura. Imajući to u vidu, u ovoj visokoobrazovnoj instituciji podjednaka pažnja posvećena je unapređenju materijalnih resursa i baze nastavnog kadra. Jedno od osnovinih obeležja proteklog perioda je otvaranje i renoviranje velikog broja novih kabineta na Vojnoj akademiji. Takođe, renovirani su kapaciteti u Vojnoj gimnaziji, učenički i internatski prostor. U internatu Vojne gimnazije i Srednje stručne vojne škole detaljno je renovirano više od 10.000 kvadratnih metara smeštajnog i kancelarijskog prostora, odnosno 130 učeničkih soba na šest nivoa ukupnog smeštajnog kapaciteta od 516 ležaja. Učeničke sobe opremljene su modernim nameštajem i inventarom što omogućava da učenici postižu bolje rezultate tokom školovanja.

U proteklom periodu školovanja na Univerzitetu odbrane, kako na osnovnim studijama, tako i na studijama Medicinskog fakulteta VMA i na karijernim usavršavanjima na Osnovnom komandno-štabnom kursu, Komandno-štabnoj i Generalštabnoj školi i Visokim studijama bezbednosti i odbrane, realizovano je mnoštvo vežbovnih i naučnih aktivnosti, a Univerzitet odbrane ostvario je dobru saradnju sa brojnim univerzitetima kako u zemlji, tako i u inostranstvu.

Zahvaljujući brojnim ulaganjima, Univerzitet odbrane danas predstavlja visokoobrazovnu instituciju koja služi za ponos i sistemu odbrane i Republici Srbiji.

U znak zahvalnosti za višegodišnju podršku i pomoć u radu i razvoju svih kapaciteta Univerziteta odbrane, rektor te visokoobrazovne institucije general-potpukovnik Goran Radovanović uručio je ministru Vulinu Plaketu Univerziteta odbrane, a u znak sećanja album fotografija sa događaja kojima je prisustvovao ministar odbrane, vredna izdanja Univerziteta odbrane i sportski dres kluba “Akademac”.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here