Čajetina – Predstavljanje fonda za razvoj poljoprivrede 26. oktobra

0
125

„Fond za podsticaj razvoja poljoprivredne i prehrambene proizvodnje u opštini Čajetina“, koji su formirali Fondacija Ana i Vlade Divac, opština Čajetina i preduzeće „Zlatiborski eko agrar“  biće predstavljen predstavnicima lokalnih samouprava i zainteresovanim poljoprivrednicima u Domu kulture u Čajetini 26. oktobra u 12 časova.

Fondacija Ana i Vlade Divac, Opština Čajetina i Privredno društvo „Zlatiborski eko agrar“ izdvojili su u okviru konkursa za podsticajna sredstva za razvoj proizvodnje i prerade hrane u opštini Čajetina u 2020. godini 4.000.000 dinara. U prvom krugu konkursa završenom u julu ove godine izabrano je 19 korisnika koji su uz pomoć sredstava unapredili svoja gazdinstva. Osnivanje inovativnog fonda podržao je USAID-ov Projekat za konkurentnu privredu. Sredstva fonda namenjena su podršci poljoprivrednicima i udruženjima koji se bave proizvodnjom i preradom hrane na teritoriji opštine Čajetina, čime se obezbeđuje pristup dodatnim sredstvima za unapređenje i proizvodnju jagodičastog voća i preradu hrane.

Inovativni model za podršku poljoprivrednicima, odnosno „Fond za podsticaj razvoja poljoprivredne i prehrambene proizvodnje u opštini Čajetina“, koji su formirali Fondacija Ana i Vlade Divac, opština Čajetina i preduzeće „Zlatiborski eko agrar“  biće predstavljen predstavnicima lokalnih samouprava i zainteresovanim poljoprivrednicima u Domu kulture u Čajetini 26. oktobra u 12 časova. Cilj je da sličan model predstavnici lokalnih samouprava pokrenu i u svojim opštinama i da tako poljoprivrednicima i prerađivačima hrane obezbede dodatnu podršku na inovativan način. O Fondu će govoriti predstavnici opštine Čajetina, Zlatiborskog Eko Agrara, USAID-a i Fondacije Ana i Vlade Divac.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here