Zoran Radovanović – Tačan broj obolelih od korone je višestruko veći od objavljenog

0
120

Stvarni broj obolelih od COVID-19 u Srbiji je bio višestruko veći od brojki koje su objavljivane, što je bilo jasno i stranim državama koje nisu dopuštale našim građanima da putuju u zemlje Evropske unije, rekao je epidemiolog Zoran Radovanović.

 

Srbija se hvali najboljim rezultatima u borbi protiv epidemije COVID-19 u regionu. Ipak granice EU i dalje ostaju zatvorene za naše građane koji putuju i da bi stigli na željenu destinaciju moraju da prođu rigorozne kontrole. Upitali smo epidemiologa Zorana Radovanovića da li nam međunarodne organizacije veruju kada je reč o broju obolelih i preminulih od COVID-19.

Zvaničnici se suočavaju sa optužbama koje dolaze od strane pojedinih lekara i medija da zvanični podaci o umrlim i obolelim od korona virusa ne odgovaraju istini. Nadležni su te sumnje demantovali ali je ipak predsednik Vučić 1. oktobra obećao da će Srbija uraditi kompletnu reviziju podataka o broju umrlih od COVID-19, kako bi se proverilo da li se broj poklapa sa brojem iz sistema, uz tvrdnju da država ništa nije krila. Što se tiče trećeg talasa korone, epidemiolog Radovanović je rekao da ne mora da dođe do njegovog poklapanja sa sezonskim gripom, i da bi oba talasa mogla biti mnogo blaža ako se poštuju preporuke i nose maske.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here