Božo Prelević – Politika značajno utiče na rad tužilaštva

0
169

Sudijama, tužiocima, advokatima i svim učesnicima u sporovima, posebno oštećenima, pričati to što priča gospođa Dolovac, meni deluje kao ponižavanje, a danas u Srbiji kriminalca može da uhvati samo išijas, rekao je advokat Božo Prelević.

Republički javni tužilac Zagorka Dolovac konačno se pojavila u javnosti i dala intervju jednoj dnevnoj novini. Izjavila je da je tužilaštvo otporno na pritiske i da svoj posao radi odgovorno I profesionalno. Upitali smo advokata Božu Prelevića da li politika utiče na rad tužilaštva?

Republički javni tužilac Zagorka Dolovac povodom kritika u javnosti da je “u ilegali”,  izjavila je za ,,Blic”  da se  radi o političkoj kampanji protiv Javnog tužilaštva u celini, koja za cilj ima diskreditaciju svih javnih tužilaca i zamenika, osim onih koji su po volji kritičara, i da se iznošenjem takvih tvrdnji potkopavaju temelji kompletnog krivično-pravnog sistema u Srbiji, a time i svakodnevna bezbednost građana. O grubim optužbama političara za to što niko od njih nije u zatvoru, Dolovac je rekla da javna tužilaštva ne postupaju po glasinama već na osnovu dokaza a da je suzbijanje korupcije izuzetno bitna oblast delovanja tužilaštva, kao i da ne postoje tužilački predmeti koji se čuvaju u tužilačkim fiokama, i da je opšti kriminalitet u Srbiji u padu. Advokat Prelević je mišljenja da njena objašnjenja možda može da prihvati neko ko je neuk, ali sudijama, tužiocima, advokatima i svim učesnicima u sporovima, posebno oštećenima, pričati to što ona priča deluje kao ponižavanje, posebno u situaciji kada kriminalce danas u Srbiji, kako kaže Prelević, može da uhvati samo išijas.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here