Božidar Delić o zamrzavanju kampanje za povlačenje priznanja Kosova

0
209

Povodom zamrzavanja kampanje za povlačenje priznanja Kosova, general u penziji Božidar Delić je rekao da smo doživeli šamar, odnosno diplomatski neuspeh.

Vašingtonski sporazum obavezuje Srbiju da obustavi kampanju za povlačenje priznanja Kosova na godinu dana. Ova kampanja smatrana je za jedan od većih uspeha naše spoljne politike. Upitali smo generala Božidara Delića šta je Srbija dobila za uzvrat i da li postoji opasnost da posle obustavljanja ove kampanje krene novi talas priznanja Kosova.

Posebno je sporno prihvatanje da se Srbija na godinu dana uzdrži od svake dalje kampanje u procesu povlačenja priznanja nezavisnosti Kosova, a još više da država Srbija neće smeti da bilo kome uputi zahtev za nepriznavanje ove takozvane države. To iz temelja menja spoljnu politiku Republike Srbije koja je bila zasnovana na ofanzivnom delovanju kako bi broj zemalja koje priznaju takozvano Kosovo ostao ispod broja koji je dovoljan za podršku dobijanja stolice u Ujedinjenim nacijama i drugim međunarodnim institucijama.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here