Počela sa radom nova kovid bolnica u Batajnici

0
135

Predsednica Vlade Republike Srbije Ana Brnabić naglasila je danas da je početak rada nove kovid bolnice u Batajnici istorijski dan za Srbiju u svakom smislu, poručivši pritom da će zemlja i zdravstveni sistem iz cele situacije u vezi sa koronavirusom izaći jači.

Predsednica Vlade republike Srbije Ana Brnabić prisustvovala je danas otvaranju nove kovid bolnice u Batajnici. Ona je navela da Srbija dobija novu bolnicu u najtežem mogućem trenutku, kada je danima ogroman broj novozaraženih, sa više od 800 hospitalizovanih pacijenata dnevno, pri čemu je zdravstveni sistem kontinuirano pod pritiskom već devet meseci.

Prema rečima premijerke Brnabić, naš zdravsteni sistem će iz borbe sa koronavirusom izaći mnogo jači, sa dve potpuno nove bolnice, novom opremom, kao i sa novim znanjem i ljudima, većim platama za zdravstvene radnike, ali i sa saznanjem koliko nam je zdravstvo potrebno i energijom da ulažemo dalje.

Otvaranju bolnice prisustvovali su i ministarka za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Darija Kisić Tepavčević i direktor Kliničkog centra Srbije Milika Ašanin. Kovid bolnica u Batajnici ima 930 mesta, i to 680 poluintenzivne i 250 intenzivne nege. Ova bolnica, u kojoj će biti devet velikih odeljenja sa po 30 do 40 kreveta, primaće pacijente sa srednje teškom i teškom kliničkom slikom.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here