Miroslav Aleksić o aferi Telekom

0
148

Afera Telekom ne prestaje da zaokuplja pažnju javnosti, a prijave i dokazi o velikoj pljački novca nailaze na zid ćutanja od strane države i tužilaštva. Po rečima Miroslava Aleksića radi se o iznosu od pola milijarde evra novca građana Srbije koji je ,,ispumpan” iz ovog državnog preduzeća da bi bile kupljene O2 i Tv Prva koje su sada pod kontrolom režima.

Miroslav Aleksić potpredsednik Narodne stranke tvrdi da vlast čini sve da narod ne sazna činjenice o velikoj pljački koja se desila u Telekomu. Iznos za koji su oštećeni gradjani Srbije prevazilazi sve dosadašnje afere, a u pljačku je umešano I rukovodstvo Telekoma i vrh države. Upitali smo Miroslava Aleksića zašto tužilaštvo ne reaguje na iznete dokaze i zašto nema reakcije na podnete krivične prijave.

Potpredsednik Narodne stranke Miroslav Aleksić je podneo Tužilaštvu za organizovani kriminal krivičnu prijavu  protiv više odgovornih osoba za transakcije Telekoma Srbija kojima je to državno preduzeće kupilo nekoliko kablovskih operatera za ukupno pola milijarde evra. Na prijavu protiv odgovornih se odlučio nakon izostanka reakcija tužilaštva na pitanja koja je u januaru postavio u vezi sa odlukom Telekoma Srbija da kupi kablovske operatere po, kako je rekao, višestruko višim od realnih cena. Aleksić je podsetio da je PKB sa imovinom od 17.000 hektara prodat za 105 miliona evra, a da je Telekom firmu “Radijus vektor”, jednog od kablovskih operatera, platio 110 miliona, kao i da je bivši vlasnik Kopernikusa Srdjan Milovanović, pošto je dobio 195 miliona evra, kupio televizije sa nacionalnim frekvencijama Prva i O2 za 180 miliona evra.  Aleksić veruje da će građani Srbije ipak dočekati pravdu i da će svi oni koji su kršili zakone i ogrezli u korupciju a deo su vlasti, jednog dana morati da odgovaraju.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here