Đorđe Vukadinović – Vlast želi fikus opoziciju

0
101

Osim što smatra da vlast svojim delovanjem ne ostavlja prostora za pravu opoziciju u Srbiji, politički analitičar Đorđe Vukadinović, izjavio je da deo odgovornosti pripisuje i samoj opoziciji koja kao da se trudi da bude što manja ili da je ne bude uopšte, i nema jasan cilj, ali ni plan za budućnost.

 

Udružena opozicija Srbije još uvek nije uspela da se dogovori oko zajedničkih izbornih uslova sa kojima bi izašla pred predstavnike Evropskog parlamenta koji će posredovati u međustranačkom dijalogu. Ovaj dijalog predviđen je da se održi sledeće godine I trebalo je da predstavlja pokušaj da sledeći izborni proces bude održan pod demokratskim i fer uslovima. Zamolili smo političkog analitičara Đorđa Vukadinovića da prokomentariše odnose unutar srpske opozicije.

Komentarišući delovanje opozicije u Srbiji, politički analitičar Đorđe Vukadinović rekao je da opozicija u Srbiji nema jasan i čvrst plan za budućnost, a da i sama udruživanja i pregrupisavanja unutar nje deluju vrlo nestabilno. On je naglasio da vlast ima poguban uticaj na aktivnosti opozicije, ali je deo odgovornosti pripisao i opoziciji samoj, kako zbog njene razjedinjenosti, tako i zbog činjenice da nije iskoristila delimičan uspeh bojkota. Vukadinović je naveo da je bojkot izbora od strane opozicije bio opravdan, ali da on sam po sebi nije cilj, niti bi to trebalo da bude, već da je opozicija morala delovati i posle izbora, organizujući proteste ili pozivajući na građansku neposlušnost. On je istakao i da su uslovi za organizovanje protesta bili otežani zbog pandemije virusa, te da je u tom smislu opozicija možda pokazala odgovornost za zdravlje ljudi, ali da je svakako trebalo naći način da se dovrši ono što je bojkotom započeto.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here