Izašao je novi broj Zlatiborskih vesti, biltena opštine Čajetina, koji donosi vesti o najznačajnijim događajima u opštini Čajetina u 2020. godini, kao i planove za 2021. godinu.

66. broj Zlatiborskih vesti posvećen je dešavanjima u opštini Čajetina tokom decembra meseca. Na prvim stranama biltena nalazi se intervju sa predsednikom opštine Čajetina Milanom Stamatovićem u kom se on osvrnuo na sve projekte realizovane tokom ove godine, kao i na projekte koji su planirani za 2021. godinu. Stamatović je čestitao božićne i novogodišnje praznike stanovnicima Čajetine uz želju da ih služi dobro zdravlje i da u 2021. godini imaju više prilika za zajednička druženja i da razvijaju Čajetinu, Zlatibor, Zlatiborski okrug i celu Srbiju. Intervju sa predsednikom Skupštine opštine Čajetina Arsenom Đurićem odnosi se na usvojeni budžet za 2021. godinu i raspodelu novca u okviru tog budžeta, kao i na rad prvih sedam sednica Skupštine Opštine Čajetina. Naredne strane posvećene su Gold gondoli i njenom promo periodu rada koji će krenuti od nove godine i trajati do polovine januara za kada je planirano njeno svečano otvaranje. Vožnja do Tornika i nazad koštaće 1.000 dinara za odrasle i 550 dinara za decu dok će odrasli stanovnici Čajetine kartu plaćati 500 dinara, a deca 350. Zlatiborske vesti, kada je u pitanju godina za nama, navode i podatke o tome da je tokom 2020. godine uprkos nepovoljnim uslovima za putovanja letnja sezona na Zlatiboru bila više nego uspešna te da se na ovoj planini odmaralo 55% više domaćih turista nego u istom mesecu prošle godine i da je ostvareno 44% više noćenja.

U 2020. godini dobro je poslovalo i JKP Zlatibor, čiji direktor Srđan Pantović je istakao da je to zasluga timskog rada svih zaposlenih koji su noseći ogroman teret pokazali veliku odgovornost prema svemu što rade. I JKP Vodovod Zlatibor ostvarilo je zapažene rezultate rada u 2020. godini – ugrađeno je 30.555 novih vodovodnih cevi u 7.180 metara kanalizacionih instalacija, urađeno je preko 300 šahtova i ugrađeno 1.338 novih vodomera. O svemu tome takođe se možete informisati u Zlatiborskim vestima, kao i izveštaj o radu i planovima za 2021. privrednog društva Zlatiborski Eko Agrar među kojima se izdvajaju povećanje kapaciteta i pojačana proizvodnja, kao i početak izgradnje postrojenja za novu mlekaru u Krivoj reci. Kada je u pitanju Predškolska ustanova Radost tekst o radu ove ustanove donosi podatak da u objektima ustanove boravi 540 mališana i da je od početka školske godine upisano njih oko 30. Pored toga najavljena je i adaptacija prostorija Osnovne škole u Ljubišu u kojima će boraviti predškolci. Tokom 2020. godine opština Čajetina je osnovala Inovacioni biznis centar Zlatibor pa se 16 stranica biltena opštine Čajetina odnosi na ovaj centar i njegov rad, a naredna na uspešan rad Dino parka u 2020. godini.

Segment Zlatiborskih vesti koji nosi naziv ljudi i događaji zlatiborskog kraja donosi priču o Stanimirki i Vidosavu Dunjiću iz zaseoka Dunjića vrela i o tome kako oni provode dane u svom domaćinstvu. U biltenu ima reči i o aktivnostima Biblioteke Ljubiša R. Đenić koja je u izuzetno teškoj godini organizovala brojne kulturne manifestacije kao što su promocije knjiga, književne večeri, tematske izložbe, pozorišne predstave, muzičke koncerte i predavanja. Takođe u segmentu kulture nalazi se i odlomak iz knjige Najlepše priče Nedeljka Popadića koji govori o tome da kad god zagusti odlazi na Zlatibor.

Godinu za nama uspešno je privelo kraju Udruženje penzionera u Čajetini koje je obezbedilo pakete pomoći za svoje članove, kao i Sportski centar Čajetina čiji je cilj za narednu godinu rekonstrukcija terena Švajcarije.

Poslednje strane Zlatiborskih vesti, kao i uvek, rezervisane su za sport i uspehe sportista sa teritorije opštine Čajetina. Ostvareni su rezultati za ponos, a organizovane su i brojne sportske manifestacije. Odlične rezultate ostvarili su Fudbalski klub Čajetina, koji je polusezonu završio na drugom mestu sa skorom od 10 pobeda, dve nerešene utakmice i jednim porazom, odbojkašice Zlatibora koje su došle do 20 osvojenih bodova u Prvoj B ligi, smučarski klub Zlatibor, klub malog fudbala Zlatibor i šahovski klub Čigota. Košarkaši Zlatibora će 2020. godinu pamtiti po ulasku u ABA 2 ligu i dobrim rezuiltatima, a fudbaleri Zlatibora po najvećem uspehu u istoriji kluba- ulasku u Super ligu.