Srđan Škoro o svojoj knjizi “Pobuna”

0
444

Govoreći o svojoj knjizi „Pobuna“, novinar Srđan Škoro naglasio je da ona nosi snažnu poruku i da se nada da će građani shvatiti da je pobuna u društvu od suštinske važnosti za promenu sistema i načina života.

Novinar Srđan Škoro izdao je knjigu pod naslovom „Pobuna“. Knjiga nosi snažnu poruku i namenjena je građanima koji su ili nezadovoljni postojećim stanjem i otvoreno se bune protiv toga ili su se pasivizirali i izgubili svaku nadu da je moguće promeniti stvari na bolje. Upitali smo Srđana Škora kakve su reakcije čitalaca na knjigu i da li je naslov ujedno i konkretna politička poruka autora.

Knjiga „Pobuna“ novinara Srđana Škora, bavi se aktuelnim temama u politici i društvu, vladavinom trenutnog političkog režima i time šta je potrebno da se promeni kako bi Srbija zaista bila prava demokratska zemlja. Podsetimo, međunarodne institucije su Srbiji dodelile veoma loše ocene u oblasti vladavine prava i medijskih sloboda, te to potkrepljuje tvrdnje autora knjige da je država u veoma lošem stanju. Škoro je rekao da ćutanje koje je zavladalo u narodu, može biti kobnije od virusa sa kojim se suočavamo, jer nereagovanjem dozvoljavamo vlasti da radi sa nama šta god hoće. Upravo zbog toga, Srđan Škoro izlaz vidi u pobuni, makar i pojedinačnoj, jer je jedino pobuna način da dođe do promene sistema u kome institucije ne rade svoj posao.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here